lauantai 30. marraskuuta 2013

AUSTRALIA TJ 19 !


Rakastan tehdä suunnitelmia ja listoja, joten ei ole ihme, että tulevan Australian-matkamme ohjelma oli suunniteltu lähes kokonaan jo huhtikuun alussa. Minuuttiaikataulu päällä kaksi viikkoa, spontaanius on yliarvostettua! Noei, totta kai pitää jättää varaa soveltamiselle sekä löhöilylle, mutta itselle suunnittelu (ja pakkaaminen!) on iso osa sitä matkalle lähtemisen riemua.

Varattiin siis lennot Sydneyyn jo maaliskuun puolessavälissä. Itse starttaan matkaan illalla 17.12. (perillä 19.12. aamulla) ja miekkonen seuraa muutaman päivän perässä. Tosiaan alkuperäisen suunnitelman mukaan olisin viettänyt muutaman päivän ystäväni luona, joka asui vielä keväällä Australiassa. No, life happens, eikä asu enää. :D (kiitti vaan kamu!) Joten mulla on neljä päivää aikaa harjoitella itsenäistä olemista vaihdon varalle. Oon kyllä varma, että Sydneyn kaltaisessa kaupungissa ei ole yhtään vaikeaa saada aikaa kulumaan yksinkin!

Lennot vain yhdellä pysähdyksellä Singaporessa olivat pari sataa kalliimmat kuin useammalla stopilla, mutta varmasti sen arvoiset, kun näilläkin matka-ajaksi tulee se 24h. Etenkin kun lentää menomatkalla yksin, niin on kivempi päästä helpolla. Meillä on pari viikkoa aikaa Australiassa, mikä ei tietenkään ole tarpeeksi. Mikko saapuu 23.12. ja ensimmäiset päivät menee kierrellessä ja joulua viettäen eläintarhassa ja rannoilla maaten. 27.12. lennetään kolmeksi päiväksi Melbourneen ja uudeksi vuodeksi takaisin Sydneyyn. 3.1. lähteekin sitten lento takaisin kotiin, buu! Aikaa on siis rajoitetusti, mutta tässä kuitenkin muutama must do-juttu, mitä ollaan mietitty.

      WILD LIFE SYDNEY ZOO

"What do you mean I'm not a bear - I have all the koalifications!"

Koalakarhujen ja kenguruiden takia sinne Australiaan matkustetaan, eikö vaan? Tietenkin hienompaa olisi lähteä bongailemaan kyseisiä otuksia luontoon, mutta ehkä joskus pidemmällä reissulla sitten. Ollaan suunniteltu vierailua jouluaatoksi ja paras joululahja olisi kyllä päästä rapsuttelemaan koalaa. :)  Koalat on mun kaikista lemppareimpia eläimiä, tai no ainakin yhtä lemppareita kuin pandat, pingviinit ja delfiinit!

     BLUE MOUNTAINS
    

      Sydneystä pääsee parissa tunnissa junalla näille Sinisille vuorille. Vaikka ei mitään erämatkailijoita ollakaan (tai mä en ole..), niin ihan kiva päästä päiväksi vähän kauemmas kaupungista. Patricia Schultz kirjoittaa kirjassaan 1000 Places to See Before You Die (2003) näin: "Ilmassa leijuu häviävän pieniä öljypisaroita, jotka ovat peräisin sankoista eukalyptusmetsistä. Kun ne taittavat auringonvalon, syntyy sinertävä usva, josta Blue Mountains-puisto on saanut nimensä. --- Blue Mountains ei ole varsinainen vuoristo, vaan valtava hiekkakiviylänkö." (suomentanut Hiltunen, Hiltunen, Kilpeläinen, Koskinen & Lahtinen, 2007).

     MELBOURNE
 
    
   Vietetään Mikon kanssa meidän kolmevuotispäivää lentämällä heti aamusta Melbourneen. Ei huono! Ajateltiin, että kun Australiaan asti matkustetaan, niin on kiva nähdä enemmän kuin yksi kaupunki. Lisäksi Melbournessa asuu äitini serkku (jota en ole koskaan tavannut), joten saadaan ihan paikalliset oppaat! Mitään erityisiä suunnitelmia ei olla noille kolmelle päivälle tehty, paikalliset saavat sitten suositella. Tosin olen lukenut jostain, että Melbournessa on kaupunginosa nimeltä St. Kilda ja sen rannalla saattaa illansuussa nähdä sellaisia pikkupingviinejä! En tiedä onko joulukuu parasta pingviinienbongausaikaa, mutta jos on, niin sinne menemme ehdottomasti.

     UUSI VUOSI SYDNEYSSÄ


       Viime uusi vuosi oltiin Lissabonissa, nyt Sydneyssä. Halusimme ehdottomasti palata Melbournesta takaisin Sydneyyn uuden vuoden viettoon, varmasti once in a lifetime-kokemus! Pääsemme ottamaan uutta vuotta vastaan ensimmäisten joukossa, yhdeksän tuntia ennen Suomea, hassua. Sitten kun teillä vaihtuu vuosi niin meillä on jo uuden vuoden ensimmäinen aamu :) Lupaamme myös ajatella teitä täällä pakkasessa tähtisahetikkujen kanssa, kun itse istumme nurmikolla (toivottavasti) t-paidoissa maailman hienoimpia raketteja katsellen ;))

      Lisäksi aiomme tietenkin kiertää kaupunkeja mahdollisimman paljon, Oopperatalosta tulossa varmasti ainakin sata kuvaa. Ja kun pääsee keskitalvella lämpimään, niin pitää sitä aikaa varata myös rannoilla lojumiselle! Bondi beachille mennään varmasti ja olen myös kuullut kehuja Manly beachista, jonne mennään lautalla. Vietetään perinteinen Australialainen joulu 25.12. rannalla makoillen siis. Surffausta en taida rohjeta kokeilemaan, kun olen tällainen arkajalka. Sitä paitsi äiti on jo onnistunut pelottelemaan mua jutuillaan kovista virtauksista, jotka vievät mennessään. Niin ja hait! Ehkä pysynkin maalla ja rakentelen hiekkalinnoja..

2 kommenttia:

  1. Lupaan tehä sulle ison hiekkalinnan :) jos oopperatalosta tulee 100 kuvaa niin en ees haluu arvata monta kuvaa tulee koalista... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koalille ja kenguruille on oma muistikorttinsa :) Voitaisiin oikeastaan ostaa niitä varten myös oma kamera, että tulee mahdollisimman tarkat kuvat! Ja joku säkki mihin ne voi kaapata...

      Poista