torstai 21. marraskuuta 2013

Mentiin pähkinöiksi joulumaassa


En ole koskaan pitänyt itseäni jouluihmisenä. Onhan joulu kiva. Lumi on ihan nättiä (mutta kylmää ja märkää). Jouluruuista en välitä, paitsi joulutortuista ja piparitaikinasta. Vapaapäivät on aina kivoja ja saa olla luvan kanssa tekemättä mitään ja syödä suklaata enemmän kuin ehkä kannattaisi. Joulua vietetään vanhemmilla, joten omassa kodissa ei ole joulukoristeita. Ajattelin vielä eilen, että keksin sata parempaa tapaa käyttää rahani, kuin joulukoristeet. Kunnes sitten....






Olimme ystävän kanssa parantamassa maailmaa ravintolassa (mistä tuokin tulee: ei me mitään maailmaa parannettu, syötiin masut täyteen ja puhuttiin pojista), jonka jälkeen ystäväni pyynnöstä kävimme Stockmannin jouluosastolla. Olen luullut, etten ole jouluihminen, mutta se johtuukin siitä, etten ole koskaan ennen käynyt Stockmannin jouluosastolla! En tiedä miten olen sen onnistunut välttämään, mutta ainakaan se ei ole koskaan ollut noin hieno. Mentiin aivan pähkinöiksi ja molemmilta löytyy nyt useita kymmeniä kuvia erilaisista joulupalloista. Ne oli niin hienoja!! Värikkäitä ja kimaltelevia ja jokaiselle jotakin. Kuuseen ripustettavia riikinkukkoja! Kuka ei sellaista haluaisi? 






Vielä ei lähtenyt mitään mukaan, mutta luulen, että jouluneutraaliin asenteeseen ei ole enää paluuta! Näytän kaikki ottamani kuvat miekkoselle ja ehdotan, jos ostettaisiin sellainen pieni tekokuusi. Ja siihen ihania palloja, esimerkiksi valkoisia ja vaaleanpunaisia. Tiedättekö, kun näkee sellaisia tyylikkäitä joulukuusia? No, meillä ei ole koskaan sellaista ollut. Meidän joulukuuset ovat aina olleet sellaisia sekametelikuusia, aluksi omasta toimestani ja nyt myöhemmin 4-vuotiaan veljenpoikani toimesta. Kun kaikki mahdolliset vuosien varrella kerääntyneet koristeet on vaan pakko saada ripustettua!

Niin, että nyt kun on lähes aikuinen, niin eikö voi ostaa oman tyylikkään joulukuusen? Mitä sitten vaikka ei olla joulua edes Suomessa... Eikö kaunis muovikuusi palloineen voi olla esillä vaikka vuoden ympäri? Jotenkin musta tuntuu, ettei Mikon saaminen mukaan tähän suunnitelmaan tule olemaan ihan helppoa.

Huomenna on ensimmäiset pikkujoulutkin, tästä se lähtee taas!

PS: Tässä vielä vinkki viitonen, jolla saada halvalla kivoja vaatteita:
1. Käy vaatekaappisi läpi ja pistä kirpparisäkkeihin vaatteet, joita et ole käyttänyt aikoihin.
2. Vie säkit varastoon, ole laiska ja saamaton, älä mene kirpparille.
3. Puolitoista vuotta myöhemmin varaa kirppari.
4. Käy kirpparisäkit läpi: Tadaa! Monet puolitoista vuotta sitten tylsät vaatteet näyttävätkin taas todella kivoilta! Me mennään sunnuntaina kirpparille myymään ja olen tähän mennessä ottanut kirppiskamoista takaisin jo kaksi paitaa, housut ja mekon. Lähes uudelta tuntuvia vaatteita yhteensä 0€ ! Ai että.

1 kommentti: