tiistai 3. joulukuuta 2013

1000 Places to See Before You Die





Ostin 2011 Matkamessuilta Patricia Schultzin maailmanmatkaajan käsikirjan: 1000 Places to See Before You Die. Tasaisin väliajoin iskevän matkakuumeen aikaan kirjaa on kiva selailla ja on sieltä löytynyt monia hyviä vinkkejäkin. Kaikkia maailman siistejä paikkoja on tietenkin mahdotonta saada yksiin kansiin, vaikka kirjalla pituutta onkin yli 900 sivua. Silti ihmetyttää se, ettei 1000 paikkaan ole saatu mahdutettua edes yhtä paikkaa jokaisesta maailman valtiosta, niitä kun on ”vain” se 195 kappaletta. Varmasti jokaisessa maassa on jotain nähtävää. Pois jätettyjä maita on muun muassa Viro, Latvia, Liettua, Kroatia, Etelä-Korea, Kap Verde, Malta, Slovakia, Slovenia jne. Yksi unohtuneista on oma ultimate-matkailuhaaveeni Malediivit. Ihmetyttää tuo karsiminen, kun kuitenkin 1000 kohteeseen mahtuu monta hotellia ja ravintolaa. Tottahan se hotelli Kämp on unohtumattomampi kokemus kuin esimerkiksi Kroatian Dubrovnik. :D



Kirjasta on aika runsaasti sivuja merkattuna, kaikista löytyy joku houkutteleva kohde, kuten Machu Picchu, Niagaran putoukset, Grand Canyon, Suuri Valliriutta, Taj Mahal, Gizan pyramidit, Sagrada Familia jne. Kyllähän noita riittää yhdelle elämälle! Nuo ovat kaikki aika tuollaisia tunnettuja kohteita, mutta kirjasta löytyy myös paljon paikkoja, joista en ole kuullutkaan. 

Suomesta kirjassa on hotelli Kämp, ravintola Savoy, risteily jäänmurtajalla, joulupukin kylä, Ainola sekä Savonlinnan oopperajuhlat. En ole itse käynyt missään noissa. En kyllä tiedä, mitkä kohteet Suomesta olisin valinnut kirjaan. Joulupukin kylä on kyllä hyvä, sitten ehkä naku-uinti saunasta järveen keskikesällä, yötön yö ja Helsingistä Tuomiokirkko. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti