torstai 6. helmikuuta 2014

Opiskelua ja afterworkkia sopivassa suhteessa

Oj då, kun tämä tyttö on pahasti jäljessä lukemisissa. Laskin juuri, että viikonlopun aikana pitäisi lukea noin 900 sivua, niin olisin taas aikataulussa. Sanomattakin on selvää, että ei tule tapahtumaan, mutta en viitsi ottaa tuosta sen suurempaa stressiä. Så småningom, pikkuhiljaa! Kun saan luettua vielä tuosta yhdestä kirjasta viimeiset 20 sivua, niin olen lukenut kaiken ensimmäiselle kouluviikolle määrätyn. Ja nyt tosiaan alkaa olla kolmas viikko taputeltu... Perästä tullaan!

Vaikka hommaa tosiaan on kohtuullisen paljon, niin siitä huolimatta olen edelleen todella tyytyväinen kurssivalintaani. Juuri yksi suomityttö valitteli, ettei pääse oikein puhumaan ruotsia muualla kuin muutaman kerran kuussa kokoontuvalla kielikurssilla. Muakin on alkanut harmittamaan, (kiitos Kotus, että saan nyt kirjoittaa alkaa harmittamaan eikä alkaa harmittaa!) että kevään kurssini on englanniksi. Periaatteessa kiva päästä helpommalla ja nautiskella keväästä, mutta toisaalta haluaisin jatkaa ruotsin harjoittelua. Viisi kuukautta on muutenkin niin lyhyt aika kielen oppimiselle. Mitenköhän ruotsin taitoa saisi ylläpidettyä myös Suomessa?


Ensi viikolla on taas kaksi seminaaria, eli kaksi ryhmätyötä esiteltävänä, jaiks! Tänään juuri keskustelimme ryhmäläisteni kanssa tehtävänannosta ja ai että kun oli taas vaikeaa. Välillä tuntuu, että hei mähän osaan ja pystyn sanomaan jotain, mutta seuraavana päivänä saattaa fiilis olla taas aivan päinvastainen. Tänään en saanut suustani paljoa mitään, kun kaikki energia meni ymmärtämiseen. Ryhmäläiseni olivat kuitenkin todella kilttejä ja antoivat minulle kirjoitettavaksi kaikista helpoimman osuuden. En joka kerta kehtaa niitä itse pyytää, mutta ehkä se on lopputuloksenkin kannalta parasta, jos minä kirjoitan hieman yksinkertaisimmista aiheista. Oma osuuteni on kertoa globalisaatiosta yleisesti, kun taas loput ryhmäläiset selvittävät globalisaation vaikutuksia työmarkkinapolitiikkaan valtion, työnantajajärjestöjen sekä ammattiliittojen kannalta.

Ei elämä kuitenkaan pelkästään lukemista ja seminaaritöitä ole ollut, vaan kaikkea hauskaakin on päiviin mahtunut. Luultavasti siksi olenkin niin paljon jäljessä lukemisessa. :) Tiistain afterworkeilla oli taas hauskempaa kuin pitkään aikaan! Tai siis hauskempaa kuin yhteen päivään, sillä sunnuntain Speedfikassa oli kyllä niin hauskaa myös. Arkisin viideltä alkaa siis monissa pubeissa afterwork. Täällä on muuten paljon enemmän brittiläistyylistä pubi-kulttuuria kuin Suomessa ja tiistai-iltanakin paikat olivat täynnä. Suomessa afterwork on yleensä aina vain nestemäisessä muodossa, eikä monista pubeista tai baareista edes saa ruokaa.

Sommersbytä, oi kyllä!
Meidän afterworkkimme oli King's Head nimisessä brittipubissa. Kun osti juoman noin neljällä eurolla sai myös syödä buffetista. Eihän se ruoka mitään ihmeellistä gourmeta ollut, mutta opiskelijan lompakko ja vatsa kiittivät! Yksi hyvä syy muuten tulla Ruotsiin vaihtoon: täältä löytyvät kaikki tutut sidukat Rekordeligista Sommersbyhyn. Paikalla oli taas huipputyyppejä muun muassa Ruotsista, Itävallasta, Liettuasta, Turkista, Espanjasta, Italiasta, Saksasta ja Hollannista. Keskustelut pyörivät lähes koko ajan eri maiden tavoissa sekä kulttuurieroissa, niin mielenkiintoista! Turkkilainen tyttö sanoi, että olen "puheliain suomalainen, kenet hän on tavannut". Nooo, sen nyt tietää, ettei rima ole kovin korkealla. :D

Olimme kuuliaisia opiskelijoita ja lähdimme kotiin jo ennen yhdeksää. Tästä huolimatta nukuin seuraavan aamun luennon ohi - se siitä "en skippaa yhtäkään luentoa"-lupauksesta. Hups.

PS: Vaihtohaut ovat muuten alkaneet, jos yhtään tekee mieli maailmalle, lähelle tai kauas, niin oi kyllä, just do it! Oletteko kuulleet siitä tyypistä, joka katui vaihtoon lähtöä? No en minäkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti