torstai 13. helmikuuta 2014

Throwback Thursday: Kiinan muurilla



Kevään 2009 Kiinan matkalla oli totta kai pakko käydä myös Kiinan muurilla. Mentiin muurille tuollaisella mukavan näköisellä hissikopilla. Mua ja äitiä kieltämättä vähän jännitti, kopit eivät olleet kovin uusia ja niiden nitinä ja natina ei varsinaisesti rauhoittanut mieltä. Välillä mentiin aika korkealla. Päästiin kuitenkin hyvin perille ja kyllähän tuota ajelua täytyy maisemien puolesta suositella.

Kunnon hikijumpan tekeminen muurilla on mahdollista - se ei nimittäin lopu kesken! Wikipedian mukaan pituutta muurilta löytyy yli 21 000 kilometriä. Kunto vaihtelee täysin tuhoutuneista osista erinomaisessa kunnossa oleviin pätkiin. Turisteja on tietenkin aika hitokseen. Siellä ne ihmiset kipittävät kuin pienet muurahaiset.

Yksi ilmiö, minkä varmaan monet länkkärit ovat huomanneet Kiinassa (ja varmaan muuallakin) on se, että paikalliset haluavat ottaa valkoisten kanssa yhteiskuvia. Melkein joka päivä useampi porukka tuli kysymään (kiinaksi), että tulisinko poseeraaman heidän kanssaan. Kysyjiä oli lapsista vanhuksiin ja naisista miehiin. Ekalla kerralla olin todella hämmentynyt: keneksi ne oikeen mua luulevat? Aika monen kiinalaisen perhealbumiin tuli tuolla matkalla päädyttyä.





PS: Täällä sataa räntää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti