keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Bruxelles



Voisiko joku kertoa, miksi lomat menevät niin äkkiä? Voisiko sitä ajan kulumista jotenkin hidastaa? Ehkä loma tuntuisi pidemmältä, jos se olisi aivan kamala? Kannattaisiko alkaa viettämään ikäviä ja tylsiä lomia? Meidän Brysselin reissu oli kaukana ikävästä ja tylsästä, joten tietenkin se suhahti ohi valonnopeudella. Matkassa olimme neljä päivää, joista yksi vietettiin pikkuruisessa Luxemburgissa.

Tykättiin molemmat Brysselistä tosi paljon. Kirjoitin täällä matkanvarauksen jälkeen, että olen kuullut Brysselistä jonkin verran negatiivisia kommentteja. Monien mielestä Bryssel on jotenkin tylsä, ankea sekä virastomainen. Odotukset EU:n pääkaupunkia kohtaan olivat siis hieman ristiriitaiset, vaikka totta kai tiesimme, että meillä tulee olemaan kivaa. Koska meillä on aina kivaa. Paikan päällä kaupunkia kiertäessämme emme voineet kuin ihmetellä, että ovatkohan nuo anti-Bryssel ihmiset oikeasti olleet samassa kaupungissa kuin me? Kaupunki oli kaunis ja hyvin eurooppalainen. Joka nurkan takaa paljastui edellistä hienompia rakennuksia ja kirkkoja, nähtävyyksiä riitti eikä suklaapuoteja ja vohvelipaikkoja tarvinnut kauaa etsiä. Saatiin avattua terassikausi oikein kunnolla, viini oli hyvää ja Mikko joutui sai kuunnella hyviä juttujani oikein varastoon. Kolme päivää Brysselissä riitti ihan hyvin ja kerkesimme näkemään kaiken, minkä halusimmekin. (Paitsi Pariisin...)

Kuvia tuli räpsittyä paljon, melkein 900 kappaletta. Mysteeriksi jää, miten 17 päivän Australian reissulta kuvia tuli vähän päälle 1000, mutta neljän päivän Brysselin ja Luxemburgin matkalta 900... Täytyy varmaan ostaa ensi kesän matkoille toinen muistikortti, jos kuvaustahti on yhtä tiheä. Kirjoittelen Brysselistä ja Luxemburgista tarkemmin, kun saan kuvia perattua.

Mikko toi suklaamunia Suomesta, nom!

Kaupunki ei todellakaan voi olla tylsä tai ankea, jos sieltä löytyy yhtä paljon suklaapuoteja kuin Brysselistä...!

1 kommentti: