keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Matkakertomus: Praha, osa 2 & pääsiäissuunnitelmia

Matkan suunnitteleminen on melkein yhtä kivaa kuin matkustaminen itsessään. Kohteen tutkiminen, nähtävyyksien listaaminen (listat <3) sekä pakkaaminen: ihan parasta! Monesti saatan olla pakannut jo viikko ennen matkaan lähtöä, mutta purkaminen ei sitten olekaan enää niin kivaa. Takaisin kotiin tullessa laukku saattaa lojua nurkassa taas viikon purkamatta. Tällä kertaa lähden pääsiäismatkalle Brysseliin vain repun kanssa, jota en valitettavasti voi pakata ennen torstaita, koska sama reppu toimii täällä treenikassinani. Mulla on täällä mukana vanhemmilta lainattu jättimatkalaukku, mutta sitä en viitsi neljän päivän reissulle puolityhjänä raahata. Eiköhän se reppu riitä muutamaksi päiväksi ihan hyvin. Muutenkin olen huomannut, että mitä enemmän matkustaa, sitä paremmin oppii pakkaamaan. Ei tarvitse raahata koko omaisuutta mukana vain siksi, että jos sattuu tarvitsemaan naamiaisasua tai pitkän leningin tai kumisaappaat tai vappuhuiskan tai oman tyynyn. 

Luin Brysselistä vähän Wikitravelista ja matkakuume pärähti taas huippuunsa, ei malttaisi millään odottaa. Onneksi enää sellainen 42 tuntia. Ei sillä että laskisin... Meidän matkoilla Mikko huolehtii yleensä varauksista (maksamisesta! No ei sentään), lentolipuista (paitsi nyt mun pitää huolehtia omistani, kun lennän täältä) sekä hotellin löytämisestä. Mun vastuulla on ohjelman suunnittelu ja yleinen intoilu. Yleensä kirjoitan ylös kaikki mielenkiintoisilta vaikuttavat kohteet ja sitten niistä valitaan fiiliksen mukaan. Olemme reissussa siis perjantai aamusta maanantai iltaan. Tässä jotain, mitä olemme suunnitelleet. Katsotaan, saammeko kaikki toteutettua.

1) Suklaa. Ykkösprioriteetti Belgiaan mennessä. Nom nom.
2) Nähtävyydet. Ainakin Grand Place, Mannekin Pis, Atonium... Mun tekemältä listalta löytyy 13 kohdetta, katsotaan mitä ehditään.
3) Shoppailu. No ehkä ihan pikkiriikkisen. Tosiaan repussa on aika rajoitetusti tilaa, mutta ainakin se sateenvarjo pitäisi ostaa. "Jee". Pääsiäisreissuissa on se hyvä puoli, että kaupat ovat yleensä auki vain lauantaisin, jolloin ei ehdi tekemään hirveästi tuhoja lompakolle.
4) Luxembourg. Kyseiseen minivaltioon pääsee Brysselistä junalla kolmessa tunnissa, ajateltiin tehdä sinne sunnuntaina päiväreissu.
5) Mini-Europe. Okei tämäkin on nähtävyys, mutta innostuin tästä niin paljon, että pakko laittaa omaksi kohdakseen. Mini Euroopassa on noin 80 eri Euroopan kaupungin monumentteja ja rakennuksia pienoiskoossa (Wikipedian mukaan noin 350 rakennusta!). Pääsymaksu on 13 euroa, mikä on ihan sopuisa hinta siitä, että pääsee näkemään lähes koko Euroopan. ;) Eihän tämän jälkeen tarvitse enää Euroopassa matkustaa, haha. 

Lisäksi paljon yleistä hönöilyä ja kiertelyä ja hyvää ruokaa. Aika kivat treffit meillä tiedossa Mikon kanssa. ;) Nyt alan tutkimaan tarkemmin Luxembourgin tarjontaa. Tässä lisää Prahan kuvia:



Prahan linna

Iltaisin jaksoi olla vähän paremmin liikkeellä, vaikka kyllä silloinkin oli kuuma. Ulkoilma ravintoloissa syödessä tuli hiki pintaan, vaikka aurinko oli laskenut jo tunteja sitten. Onhan se syöminen tietty muutenkin sellainen urheilusuoritus... Pari kertaa menimmekin suosiolla sisätiloihin syömään, varmistuttuamme ensin ilmastoinnin toimivuudesta.

Meillä oli ollut to do-listalla jo pidemmän aikaa karikatyyri piirroksen teettäminen meistä. Prahassa saatiin viimein tartuttua toimeen ja Kaarlen sillalla olikin paljon taiteilijoita, joista valita. Ihmetyttää vieläkin, miten joku voi olla niin taitava. Taiteilija piirsi meidät erikseen ja koko hommaan meni alle puolituntia. Miten joku pystyy niin nopeasti nappaamaan ne tärkeimmät ja ominaisimmat piirteet täysin vieraasta ihmisestä? Ihan huikeeta. Vähän oli kuumottavaa istua tuossa mallina taiteilijan tuijottaessa. Lisäksi paikalle tuli joukko muita turisteja katsomaan ja ottamaan kuvia, yritä siinä sitten olla rennosti.





Meidän mielestämme kuva onnistui tosi hyvin ja oli oikeastaan paljon parempi kuin uskalsimme odottaa. Siinä on me! Nyt to do-listalla on ollut kohta yhdeksän kuukauden ajan kuvan kehystäminen ja seinälle ripustaminen... Katsotaan jos Mikko saisi sen paikalleen ennen kuin tulen takaisin. Kulta, sulla on seitsemän viikkoa ja kolme päivää aikaa!

1 kommentti:

  1. Yritän parhaani kuvan kehystyksen kanssa! Lupaan :) Ja ja tulee kyllä ihan loistava reissu ylihuomenna <3

    VastaaPoista