perjantai 9. toukokuuta 2014

Luxemburg II

Vielä muutamat kuvat Luxemburgista näytille. Näiden jälkeen ajattelin tehdä vielä erilliset postaukset Luxemburgin Casemateista (no niistä kasemateista) sekä Brysselin Mini-Europe puistosta. Sitten onkin pääsiäisreissu käsitelty. Ja ihan hyvä että on, nimittäin ensi viikolla onkin sitten jo seuraava reissu! Mikko tulee tänne torstai-iltana ja ajattelimme mennä viikonloppuna päiväreissulle Osloon. Junalla tai bussilla pääsee tästä muutamassa tunnissa Norjan pääkaupunkiin, eikä liputkaan ole mahdottoman kalliita. Itse en ole koskaan edes käynyt Norjassa, joten olisi kiva olla siellä pidempäänkin, mutta kaupungin hintataso ei anna armoa opiskelijabudjetille. Vaihtarikaveri oli syönyt Oslossa muun muassa yli 20 euron pizzan, joten päiväreissu saa tällä kertaa riittää.

Koska Luxemburgista ei kovin moni tiedä hirveästi, niin tässä pari faktaa:
- Luxembourg tulee sanasta 'Lucilinburugh', joka tarkoittaa pientä linnoitusta.
- Luxemburg on piiritetty tai valloitettu yli 20 kertaa.
- Luxemburgilla on EU:n korkein BKT per capita.
- Yli 30 % Luxemburgin asukkaista on ulkomaalaisia.
















Lapsesta asti oon unelmoinut, että pääsisin oikeean labyrinttiin. Sellaiseen isoon, johon voi oikeasti eksyä. Mistähän sellainen löytyisi?
 

Hyvää viikonloppua! Täällä on parin sadepäivän jälkeen ollut tänään vihdoinkin aurinkoista.

2 kommenttia:

  1. Luxemburgissa pitäisi ehdottomasti päästä käymään, kauniita kuvia :)

    Itse en ole myöskään koskaan käynyt Norjassa, ja juurikin tuon hintatason takia olen kai alitajunnassani sitä vältellyt. Pitää sinne silti joku kaunis päivä päästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tackar! Mua kiinnostaa muutkin Euroopan minivaltiot, Vatikaani ja Luxemburg on nyt nähty, toivottavasti lähivuosina pääsisi käymään sitten Liechtensteinissa, Andorrassa, San Marinossa ym. :)

      Poista