torstai 8. toukokuuta 2014

Luxemburg

Brysselistä pääsee muutamassa tunnissa niin Amsterdamiin, Pariisiin kuin Luxemburgiinkin. Euroopan periferiassa asuessa täytyy olla vähän kateellinen keskieurooppalaisille, jotka voivat suhauttaa junalla muutamissa tunneissa useisiin eri maihin. Brysselissä käytettiin lyhyet välimatkat hyödyksemme ja tehtiin päiväreissu pikkuruiseen Luxemburgiin. Junalla meni yhteen suuntaan vähän alle kolme tuntia ja nuorisolippu maksoi menomatkalla 25 ja paluumatkalla 20 euroa.

Vietettiin Luxemburgissa vähän päälle viisi tuntia ja tuo aika riitti melko hyvin keskustan kiertämiseen. Kuten arvata saattaa, niin ei ole kovin suuresta citystä kysymys, kun koko maassa on vähän yli puolimiljoonaa asukasta. Kiersimme vanhaa kaupunkia, näimme muutamat kirkot, kierrettiin puistoissa, vierailtiin Casemateissa (suomeksi kasemateissa, en ole koskaan kuullutkaan koko sanaa..) ja syötiin superhyvässä meksikolaisessa ravintolassa. Viini oli ainakin tuossa ravintolassa halpaa ja kaupunkikävely menikin omalta osaltani varsin iloisissa tunnelmissa. Etukäteen olin katsonut Wikitravelista, että kaupungissa olisi hyvä modernintaiteen museo, mutta sinne ei tyvärr ehditty. Toki kaupungissa olisi vähän pidempäänkin kuin muutaman tunnin viihtynyt, mutta ihan viikon lomalle en Luxemburgiin lähtisi. Tai no mikä ettei, sieltä pääsisi nopeasti vierailemaan myös Ranskassa ja Saksassa.












Taco fajitas salaatti, puoli litraa viiniä ja kokis... Nomnomnom!

Upsidedown selfieitä löytyi kamerasta iso läjä. Mikko joutui kestämään seitinohuessa päiväkännissä hihitellyttä avopuolisoaan.

1 kommentti: