tiistai 10. maaliskuuta 2015

Niin hyvää, että melkein itkettää

Jonkin aikaa sitten esimieheni tupareissa maistoin kiistatta maailman parhaita brownieita. Seuraavana maanantaina puolitoimistoa halusi reseptin itselleen ja nyt me ollaan tehty näitä Mikon kanssa jo kahdesti. Resepti on Nigellan, ja lopputulos niin sairaan hyvä, ettei sanat riitä. Toisaalta kun reseptissä on tuo määrä voita, suklaata ja sokeria, niin eihän sitä kovin pieleen voi mennä... Mua ihan oikeasti vähän pelottaa, että miten pidän itseni kurissa enkä hairahdu tekemään näitä joka viikonloppu.

Nigellan brownie valkosuklaapaloilla

200 g voita
200 g tummaa suklaata
3 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
130 g valkosuklaata paloina

Paloittele voi ja suklaa kattilaan ja sulata ne. Voit laittaa kattilan kylmään veteen, jotta se jäähtyisi nopeammin. Vatkaa sekaisin munat ja sokerit. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos. Lisää jauhot, suola ja paloiteltu valkosuklaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

Paista 170-asteisessa uunissa niin kauan, että brownie alkaa hieman irrota reunoilta, mutta on keskeltä vielä löysää. Kun tökkäät keskelle hammastikun, siihen saa tarttua taikinaa. Tämä vie uunista ja vuoan koosta riippuen noin 15-25 minuuttia. Brownie on parasta seuraavana päivänä oltuaan yön jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti